Încă un PPDA pe arena politică din Republica Moldova. Ion Dron crează Partidul pentru Drepturile Animalelor

Încă un partid cu acronimul PPDA ar putea să apară pe arena politică de la Chișinău. Este vorba de Partidul pentru Drepturile Animalelor, lansat ieri de către un grup de inițiativă în frunte cu preşedintele Centrului de Iniţiative şi Monitorizare a Autorităţilor, Ion Dron.

Încă un PPDA pe arena politică din Republica Moldova. Ion Dron crează Partidul pentru Drepturile Animalelor
(Foto: IPN)

Mişcarea politică anunță că va lupta pentru protecţia naturii şi pentru respectarea drepturilor animalelor în Republica Moldova. 

Coincidență sau nu, noul partid are același acronim ca partidul lui Andrei Năstase - Partidul Platforma Demnitate și Adevăr, înființat în anul 2015.

Pub

Membrii grupului de inițiativă care își propune să constituie un nou partid nu au anunțat însă dacă își propun sau nu să candideze la alegerile parlamentare din 2018. 

Anterior Ion Dron s-a lansat și în cursa electorală pentru alegerile prezidențiale din 2016 în calitate de candidat independent, însă din cauză că nu a colectat numărul necesar de semnături, a fost respins de pe listă. În prezent, Dron este jurist și moderează emisiunea „Tu și Legea”, difuzată la postul de televiziune Canal 3, care aparține liderului PDM, Vlad Plahotniuc.

Amintim că au fost precedente când un un partid cu o denumire asemănătoare și acronim identic cu al Pardului Comuniștilor din Republica Moldova a fost înregistrat înainte de alegerile parlamentare din 2014 și inclus în cursa electorală. Este vorba de Partidul Comuniștilor Reformator din Moldova.

Existau voci care spuneau că acesta a fost un partid „clonă” care a avut menirea de a smulge din voturile Partidului Comuniștilor din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub