Încă un „eveniment istoric” pentru Republica Moldova: A obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice

Încă un „eveniment istoric”. Republica Moldova a obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice.  Decizia a fost luată, astăzi, în cadrul întrunirii în format restrâns a reprezentanților a Consiliului Suprem Economic Eurasiatic. Potrivit președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cooperarea și mai strînsă a Moldovei cu UEE este solicitarea majorității cetățenilor și drept interes național. 

Încă un „eveniment istoric” pentru Republica Moldova: A obținut statutul de observator în cadrul Uniunii Economice Eurasiatice
(Facebook)

Dânsul susține că statutul a fost acordat la propunerea președintelui rus, Vladimir Putin și a fost susținută unanim de liderii țărilor membre.

„Republica Moldova este prima țară care a obținut statutul de observator pe lîngă Uniunea Economică Eurasiatică!

Pub

Propunerea Președintelui Federației Ruse, Vladimir Putin, de a acorda statutul respectiv Republicii Moldova a fost susținută unanim de liderii țărilor membre ale UEE. În afara de domnul Putin, este vorba de Președintele Belarusului, Alexander Lukașenko, Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbaev, Președintele Kîrgîzstanului, Sooronbay Jeenbekov, dar și Primul ministru al Armeniei, Nikol Pașinyan”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

„În final, mi-am exprimat siguranța că în realitatea de azi doar dialogul și cooperarea economică reciproc avantajoasă, politica externă echilibrată poate asigura dezvoltarea stabilă și menținerea statalității a Republicii Moldova”, a concluzionat șeful statului.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub