Încă o scrisoare adresată lui Andrei Năstase de la o locuitoare a capitalei, după o întâmplare memorabilă în Piața Centrală

Încă o scrisoare adresată noului primar general al capitalei, Andrei Năstase, despre probleme cu care se confruntă zi de zi locuitorii din Chișinău din partea unei femei care cere ca în Piața Centrală să fie deschis un punct medical.

Încă o scrisoare adresată lui Andrei Năstase de la o locuitoare a capitalei, după o întâmplare memorabilă în Piața Centrală
(Foto: UNIMEDIA)

„Astăzi, la piață centrală o femeie murea în brațele mele. Când m-am apropiat, alături era soțul și doi reprezentanți ai pieții (aveau rație).S oțul o uda cu apă pe față, iar restul oamenilor se uitau disperați în jur, așteptând ambulanța. Am înțeles că are o criză cardiacă și de frică mi-am amintit tot ce am citit vreo dată la acest subiect. Ambulanța nu venea, pulsul devenea tot mai rar și mai slab. Intrebam de toti daca nu-i vre-un lucrător medical prin piață, dacă nu trece vreun doctor pe alături. Am trimis pe cineva la farmacie sa aduca niste pastile care stiam eu ca trebuie de luat in asa cazuri. Nu eram de loc sigură pe ceea ce fac, dar tare nu vroiam să moară în brațele mele. Peste vreo 10 minute dupa pastilă a inceput sa vorbeasca. Ambulanța a venit peste 40 minute dupa ce m-am apropiat eu. Habar n-am cu cât timp înainte a fost chemată.
Piața centrală e unul din cele mai aglomerate locuri din Chișinău. Oamenii care vând stau toată ziua în soare. 
Nu există niciun punct medical, niciun asistent, nimic.
Prieteni jurnaliști și lideri de opinie, ajutați să abordăm public cât mai larg subiectul. Andrei Năstase, domnule primar genera, iată o problemă care trebuie rezolvată urgent. Mai urgent decât drumurile, mirosurile, etc. Pentru că e vorba de viața omului. Cred că “sărmana” administrație a pieții centrale poate fi obligată să aibă un punct medical și măcar un singur lucrător medical pentru cazuri de urgență. Ambulanța vine atunci când vine, dar cele câteva minute pot fi decisive”, scrie Viorica Mesina, într-o postare pe facebook.

Anterior, un al tânăr i-a scris o scrisoare lui Năstase unde îl îndeamnă să facă în așa fel încă să-l mai voteze și la anul.

Pub

UNIMEDIA amintește că în această duminică  s-au desfășurat alegerile locale, turul II, pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău în urma căruia a ieșit învingător Andrei Năstase de la Platforma DA cu 52,57%.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub