Încă 30 de zile de arest pentru Vlad Filat

Încă 30 de zile de arest pentru Vlad Filat! Judecătorii au acceptat demersul procurorilor anticorupție care au cerut prelungirea mandatului de arest a deputatului PLDM, Vlad Filat cu încă 30 de zile, până pe 14 decembrie, ora 17 și 10 minute.

Hotărârea a fost pronunțată de Judecătoria Buiucani. Sentința a fost anunțată în lipsa învinuitului.

Potrivit procurorului Adriana Bețișor, în instanță au fost prezentate mai multe probe noi care au fost admise de către judecători. „Persoane cu funcții publice vor fi audiate în cadrul dosarului”, a precizat Bețișor.

Încă 30 de zile de arest pentru Vlad Filat
Vlad Filat (Foto: UNIMEDIA)

Avocații pot ataca decizia la Curtea de Apel în termen de 3 de zile. 

Cine este judecătorul care examinează solicitarea procurorilor de prelungire a arestului pentru Vlad Filat

Pub

UNIMEDIA amintește că, pe 15 octombrie, procurorul general, Corneliu Gurin, a cerut în cadrul ședinței Parlamentului ridicarea imunității parlamentare a deputatului Vlad Filat, care potrivit lui ar fi implicat în frauda bancară de la BEM. Procurorul general a solicitat ridicarea imunității în bazaautodenunțului primarului orașului Orhei, Ilan Shor.

Imediat după ridicarea imunității, Vlad Filat a fost escortat de către ofițerii CNA la sediul instituției unde a fost reținut pentru 72 de ore.

Ulterior, pe 18 octombrie cu doar câteva ore înainte de expirarea termenului, Judecătoria Buiucani i-a aplicat un mandat de arest preventiv pentru 30 de zile. La 23 octombrie, Curtea de Apel a decis menținerea deciziei Judecătoriei Buiucani.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub