În premieră s-a desfășurat Festivalul Montatorilor de Acoperiș 2018, organizat de compania Conluxart

Montează zilnic acoperiș și când mai au puțin timp liber se distreză tot cu materiale pentru acoperiș! Duminică, 8 iulie, în premieră s-a desfășurat Festivalul Montatorilor de Acoperiș 2018, organizat de compania Conluxart. Un scurt rezumat despre festival: fără multe prezentări și traininguri, doar distracție, concursuri, premii, mâncare și voie bună.

În premieră s-a desfășurat Festivalul Montatorilor de Acoperiș 2018, organizat de compania Conluxart
(Foto: Conluxart)

Inspirați de concertele White Night, echipa Conluxart a oferit fiecărui participant câte un tricou și chipiu în același stil și coloristică. Chipiul e atât de necesar pe acest timp de vară, că merită titlul de „Acoperiș pentru creier”. Tricourile au descris pur și simplu caracteristica celor mai bravi meșteri: „Eu Pot Tăt!”.

Gata cu tentațiile, vă descriem mai jos cum s-a petrecut cel mai tare eveniment dedicat Montatorilor de Acoperiș 2018.

 

CONCURSUL #1 - PAINTBALL ȘI IKO

„Șindrila montată de mine ține,
Pentru c-am ochit-o bine!”

 

Unul din liderii mondiali în producerea șindrilei bituminoase, compania IKO, le-a propus montatorilor să „bată” șindrila. De data aceasta cuiele au fost înlocuite cu bile de paintball. Meșterii au arătat cum pot ținti bine foile de șindrilă de la o distanță de 10 metri, iar cel mai mare punctaj a fost acumulat dacă ocheau linia de batere a cuielor, specifică doar șindrilelor IKO.

Punctajul fiecărui participant a fost notat și la final s-a desemnat cel mai bun țintaș.

 

Aici găsiți mai multe detalii despre șindrila cu garanție Platinum, care rezistă la împușcături și nu numai.

 

CONCURSUL #2 - CĂRĂM APĂ, SUFLĂM VÂNT, CU CONLUXART ȘI ROOFART

„Car și apă, suflu vânt,

Țiglă metalică am să vând.”

 

RoofArt produce sisteme de scurgere, țiglă metalică și tablă cutată, iar Conluxart este distribuitorul de bază a acestor produse. Combinația dată e o simbioză, pentru a oferi protecția casei la cel mai înalt nivel. În concursul din cadrul Festivalului Montatorilor de Acoperiș 2018, Conluxart și RoofArt involuntar au făcut câțiva meșteri să lase încălțămintea pentru a alerga mai repede și nu numai!

 

Pornind de la linia de start, cu îndemnul scris pe asfalt „Dă-i!”, meșterii aveau un racord jgheab, element a sistemelor pluviale RoofArt, care standard e fără fund, cu care urma să ia cât mai multă apă în el pentru a umple la viteză un bol, în care se afla o bilă de ping pong. Bolul a fost fixat de un acoperiș orizontal improvizat, fiind umplut cu apă mingea de pin pong ajunge la nivelul acoperișului. Apoi, luând cât mai mult aer în piept, mingea trebuia suflată cât mai departe, să treacă cât mai multe creste ale țiglei metalice Monterrey produsă la fel de compania RoofArt. Fiecare creastă trecută însemna minus o secundă în timpul total alergat.

Prezentatorul Festivalului, rezident Comedy Club Moldova, după ce a dat start concursului îndată i-a dat o denumire haioasă „Valuri în tazic”.

În acest concurs, meșterii au demonstrat indirect că pot repede să livreze acoperișul clientului!

 

Detalii despre țigla metalică care a rezistat la apă și vânt.

 

 

CONCURSUL #3 - ALERGĂM PE OALE CREATON

”Fuga fuga prin câmpii,

Montez oală metri mii.”

 

 

 

Creaton se plasează printre liderii mondiali la producerea țiglei ceramice. Venind din Germania, țigla ceramică aduce cu ea multe caracteristici importante. Pentru a o testa și demonstra calitatea acestora, Creaton a organizat un concurs de alergat pe oale cu obstacole.

Amintindu-și de copilărie, montatorii au mers rapid pe țiglele ceramice, asemeni jocului „careu”, care presupune să sari în pătrățelele desenate pe asfalt cu creta . Trecând ușor pe ele fără a strica nici una, meșterii urmau să ia două pachete de țigle ceramice, fiecare a câte 20 kg, cu ele să treacă printr-o arcă joasă, construită din paleți cu țiglă ceramică Creaton. După ce au trecut arca și au lăsat pachetele cu țigle chiar îndată au fugit înapoi la linia de finiș cu doar câte o țiglă.

Concursul a arătat rezistența țiglei ceramică și cu câte ardoare, chiar și pe timp însorit, un meșter poate alerga cu un material bun spre acoperișul ce urmează a fi montatpentru gospodari.

 

Detalii despre țigla ceramică pusă la încercare în acest concurs.

 

CONCURSUL #4 - ARM WRESTLING CU VELUX

„Sunt puternic eu în mâini,

Duc fereastra la stăpâni.”

Producătorul de ferestre de mansardă Velux din Danemarca, testează de obicei produsele foarte bine, dar pentru prima dată sticla ferestrelor a fost testată de mâinile puternice ale meșterilor! Concursul de Arm Wrestling sau mai popular zis„luatul la mână” a fost cel ce a desemnat cel mai puternic montator de acoperiș din cei 32 de participanți la acest concurs. 

Mai multe detalii despre ferestrele de mansardă care rezistă la presiune impunătoare.

 

***

La final, pe podiumul de premiere s-au urcat primii 3 finaliști de la fiecare concurs, Conluxart și partenerii au venit cu premii utile pentru îmbunătățirea activității lor profesionale.

După atâta competiție, adrenalină și viteză a urmat un pic de relaxare și distracție! 


Conluxart organizează în fiecare an evenimente pentru montatorii de acoperiș. Însă anul acesta a fost organizat în premieră un Festival cu concept diferit de celelalte,evenimente, dar care menține tradiția frumoasă de a aduna colegii de breaslă, discuta despre materiale pentru acoperiș, povesti istorioare interesante și de a se distra un pic.


P.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub