În locul cafenelei „Guguță” ar putea apărea un bloc cu 13 etaje. Ce spune arhitectul-șef al capitalei

În locul cafenelei "Guguță" din grădina publică Ștefan cel Mare ar putea fi construit un bloc cu 13 etaje. Sergiu Borozan, arhitectul-șef al capitalei spune însă că nu se cunoaște deocamdată soarta terenului, scrie TV8.

Foto: orasulmeu.md

„Pe auzite și eu vă pot spune că se inițiază să fie, dar numai iarăși un PUZ din centru și va fi în context cu toate clădirile din jur cum să fie și ce să fie. Nu va fi bloc locativ nicidecum pentru că mi se pare că nici o companie trează la minte nu i-ar veni în cap, în al doilea rând nu este încă nici un proiect propus ca acolo să fie”, a declarat Sergiu Borozon pentru postul TV8.

Astăzi, Curtea de Apel Chișinău a decis că Regata Imobiliare poate privatiza terenul unde actualmente se află cafeneaua Guguță, a scris Ziarul de Gardă.  

Curtea de Apel (CA) Chișinău a respins cererea de apel înaintată de Consiliul Municipal Chișinău (CMC) și cererea de apel înaintată de Agenția de Inspectare și Restaurare a Monumentelor.

Prin aceeași decizie, luată la data de 7 iunie 2018, compania își menține și dreptul de a construi un imobil cu 13 etaje în locul edificiului din Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.