În ce relație sunt Plahotniuc și Voronin?

„Punctele noastre de vedere sunt foarte diferite, obiectivele noastre sunt diferite, așa că și drumurile sunt diferite”. Așa comentează Vladimir Plahotniuc, prim-vicepreședintele Partidului Democrat, relația sa cu Vladimir Voronin, excluzând astfel o coaliție cu PCRM, notează UNIMEDIA.
 
Plahotniuc a declarat că relația sa cu Voronin a rămas neschimbată ca atunci când comuniștii au votat pentru demiterea lui Marian Lupu și a sa.
În ce relație sunt Plahotniuc și Voronin?
Voronin și Plahotniuc (Colaj: UNIMEDIA)

 „Chiar cu o zi înainte să voteze împotriva noastră am vorbit, dar nu ne-am plâns pe umăr, mi-a spus că votează, iar eu i-am urat succes. Eu înțeleg jocul politic și nu iau lucrurile emoțional. Punctele noastre de vedere însă sunt foarte diferite, obiectivele noastre sunt diferite, așa că și drumurile sunt diferite. Asta nu înseamnă că nu pot vorbi cu un om care are un alt punct de vedere”, spune democratul într-un interviu
 
Întrebat direct, dacă vom avea o guvernare de dreapta sau de stânga după aleger, politicianul a oferit un răspuns evaziv. „Îmi cereți să vă răspund în locul alegătorilor și nu vreau să fac asta. Dar acum avem coaliție de dreapta sau de stânga?! Haideți să vedem cum ajungem mai întâi cu toții în alegeri, că doar vedeți că e agitație pe scena politică, să mergem la vot și apoi vedem”, a menționat democratul.
 
Acesta este convins că vom avea o nouă coaliție după alegeri și consideră că este bine că un singur partid nu va avea majoritatea. „Ceea ce îmi doresc, însă, este să avem o guvernare democratică, să mergem mai departe pe drumul asta, pentru că nu avem cum să ne modernizăm altfel și să le oferim oamenilor un trai mai bun. Evident că vom avea o guvernare de coaliție și asta e foarte bine, Moldova nu e pregatită să fie guvernată de un singur partid, mai avem nevoie câțiva ani de acest exercițiu al guvernării în coaliție, de munca în echipe mai largi”, a adăugat Plahotniuc.
 
 
UNIMEDIA precizează că Tkaciuk l-a acuzat pe Plahotniuc de preluare forțată a Partidului Comuniștilor. Potrivit ideologului comunist, prim-vicepreședintele vrea să distrugă PCRM-ul și îl duce de nas pe Voronin cu promisiunea de a crea o coaliție post-electorală PD-PCRM.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub