În ce condiții s-ar întoarce acasă moldovenii din străinătate

Chiar dacă muncesc în străinătate, conaționalii noștri se gândesc totuși să revină acasă, în R. Moldova. Unii încearcă să pună pe roate mici afaceri, pentru a rămâne în țara lor de origine. Dar corupția este totuși prea mare ca ei să poată activa corect, așa cum au văzut că se întâmplă în statele unde au muncit, scrie pe blogul ei jurnalista Elena Robu.

În ce condiții s-ar întoarce acasă moldovenii din străinătate
familia lărgită a Domnicăi Voinu (elenarobu.md)

Este și cazul Domnicăi Voinu, originară din satul Mândreștii-Noi, raionul Sângerei, ai cărei feciori, după ce au muncit în Germania și Italia, au deschis în Moldova o fermă de păsări. Doar că nu a fost să fie.

”Acum câțiva ani, feciorii mei mai mari, dar și cu ajutorul meu, am deschis o fermă de creștere a păsărilor. A plecat Viorel acolo, în Moldova, iar Anatolie trimitea bani, dar au activat vreo 8 ani și au înghețat tot… Și-a luat bietul Viorel familia și s-a întors înapoi în Italia, pornind totul de la capăt. În Moldova nu poți face nimic, numai bani cheltuiți, nervi, sănătate…”, povestește Domnica Voinu într-un interviu pentru blogul elenarobu.md.

Pub

Cel mai mare vis al Domnicăi Voinu legat de viitorul R. Moldova este să se facă în sfârșit schimbarea și să se înfăptuiască unirea cu România. Mai multe detalii găsiți aici.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub