În Chișinău vor fi instalate semafoare inteligente. Deservirea acesta va trece din zona privată la LUMTEH

Deservirea semafoarelor din capitală urmează să fie transferată treptat în gestiunea întreprinderii municipale LUMTEH. Potrivit șefei de la Primăria Chișinău, Silvia Radu, costurile pentru acest serviciu au crescut inexplicabil în ultimii ani. 

În același timp, primărița a anunțat că anul acesta în Chișinău vor apărea semafoare inteligente. 

„Ce s-a întâmplat ultima perioadă cu semafoarele din capitală este inexplicabil din punct de vedere a cheltuirii banului public. Dacă câțiva ani în urmă, deservirea semafoarelor costa trei milioane de lei, astăzi aceasta ajunge inexplicabil la 7-8 milioane de lei. Nu cred că s-a triplat numărul de semafoare în Chișinău. Au fost incluse lucrări care nimeni nu a verificat dacă s-au făcut sau nu”, a menționat Radu. 

Totodată, regulamentul întreprinderii LUMTEH urmează să fie modificat astfel încât să fie angajat personal pentru ca serviciul să poată fi preluat.

Chiar dacă Silvia Radu a anunțat că urmează să organizeze o licitație pentru instalarea semafoarelor inteligente - nu se știe exact când va avea loc acest lucru și de unde se vor găsi bani.

„Vom face o licitație separată. E cazul să modificăm structura semafoarelor. Instalarea semafoarelor inteligente trebuie să se petreacă cât mai curând posibil”, a punctat Radu.

Pub

Semafoarele inteligente primesc informații de la o serie de senzori montați sub asfalt. În funcție de numărul mașinilor care activează senzorii, semaforul poate prelungi culoarea verde, astfel încât să nu fie create cozi.

În municipiul Chișinău există peste 180 de semafoare.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub