Important pentru moldovenii cu cetățenie română care vor să călătorească în Canada: Noi măsuri vor fi introduse din data de 5 iulie

În contextul introducerii de la 1 decembrie 2017, a regimului fără vize pentru cetățenii României și Bulgariei, Guvernul Canadei a anunțat recent aplicarea unor măsuri restrictive cetățenilor români la călătoriile în Canada

Foto: ziarelive.com

Astfel, începând cu 5 iunie, cetățenii români vor avea nevoie de un pașaport electronic valabil pentru a continua să călătorească în Canada, anunță Biroul Relații cu Diaspora.

Față de acești călători rămâne valabilă cerința de a obține Autorizația de călătorie electronică (Electronic travel authorisation, eTA) pentru călătoriile întreprinse pe calea aerului. De menționat că eTa este o cerință unică aplicată de Canada începând cu anul 2017 față de toți cetățenii străini (inclusiv cetățenii UE) care până la introducerea eTA au fost scutiți de obligația de a deține viza de intrare în Canada, cu excepția cetățenilor SUA.

Românii care dețin un pașaport non-electronic, inclusiv, pașaportul temporar vor avea nevoie de o viză valabilă pentru a călători în Canada.

S-a decis impunerea măsurilor respective din cauza creșterii numărului solicitanților de azil odată cu introducerea regimului fără viză pentru cetățenii români și bulgari.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.