Important pentru cei care merg în vacanță în Muntenegru: Restricţii de circulaţie în perioada iulie - septembrie

Cetăţenii moldoveni care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Muntenegru să fie precauți, pentru că autorităţile locale au instituit restricţii de circulaţie, în perioada iulie - septembrie, cauzate de desfăşurarea lucrărilor de construcţie/reabilitare de drumuri.

Foto: wall-street

Autorităţile muntenegrene atrag atenţia că schimbările meteorologice, frecvente din ultima perioadă, impun conducătorilor auto o conduită atentă, adaptată condiţiilor meteo, stării carosabilului şi semnalizărilor rutiere.

Conform sursei citate, până la 15 iulie 2018, pe drumul regional R-12 porţiunea Petrovici - Vracenovici - Deleusa, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 09,00 - 13,00, iar pe drumul regional Krstac către Lovcen, circulaţia este oprită pentru toate tipurile de autovehicule în intervalul orar 10,00 - 12,00 şi 14,00 - 16,00, până la finalizarea lucrărilor (cel mai probabil septembrie 2018).

De asemenea, până la 01 august 2018, pe magistrala M-18, porţiunea Scepan Polje - Pluzine- Danilovgrad, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă, pe magistrala M-2, porţiunea Petrovac - Podgorica, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor, iar pe magistrala M-2, intersecţia Kamenari - Kotor cu vechiul drum Risan - Grahovo, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor.

Sursa citată  mai informează că până la finalizarea lucrărilor de refacere a podului "Radovan Pavicevic" din Danilovgrad, circulaţia pentru pietoni şi autovehicule cu masa de până la 3,5 tone se desfăşoară pe un pod temporar, iar circulaţia pentru autovehiculele cu masa de peste 3,5 tone este redirecţionată pe rute alternative: Podgorica - Spuz, Danilovgrad - Bogetici, etc.

Totodată, până la 15 iulie 2018, pe magistrala M-2, porţiunea Pastrovacka Gora - Virpazar, circulaţia se desfăşoară pe o singură bandă la locul de desfăşurare al lucrărilor; iar până la 1 septembrie 2018, este interzisă circulaţia autovehiculelor cu masa mai mare de de 7,5 tone, în intervalul orar 17,00 - 22,00, cu excepţia autovehiculelor cu prioritate de trecere, autovehiculelor de întreţinere a drumurilor şi de ajutor pe drum, autovehiculelor speciale pentru transportul animalelor, betonului, asfaltului, precum şi autospecialelor frigorifice care transportă mărfuri perisabile, pe următoarele drumuri: M-2 Bioce - Kolasin - Mojkovac, M-2 Podgorica - Sotonici -Petrovac, M-2 şi M-2.4 - PTF Debeli Brijeg - H. Novi - Kotor - Tivat - Budva Bar - GP Sukobin, M-2.3 Podgorica - Cetinje - Budva. Interdicţia nu vizează autovehiculele pentru transportul materialelor periculoase pe magistrala M-2 PTF Debeli Brijeg - Herceg Novi/Kamenari - Lipci.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.