Igor Dodon are alte idei: I-a propus Ambasadorului SUA în RM noi soluții privind terenul pe care este amplasat Stadionul Republican

Și totuși, Igor Dodon nu este gata să semneze proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican pentru construcţia noului lor oficiu. În acest sens, dânsul s-a întâlnit cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar, James D. Pettit pentru a-i propune alte idei în a utiliza acest sector de pământ.

Igor Dodon are alte idei: I-a propus Ambasadorului SUA în RM noi soluții privind terenul pe care este amplasat Stadionul Republican
(Foto: UNIMEDIA)

„Am avut o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar şi Plenipotenţiar al SUA în Republica Moldova, E. S. James D. Pettit.

Am abordat subiectul transmiterii terenului fostului Stadion Republican pentru construcția noului sediu al Ambasadei SUA, subliniind că nu pot promulga o astfel de lege care nu este acceptată de societate. Am propus diplomatului să revenim la examinarea acestui subiect după alegerile parlamentare pentru a identifica în comun alte soluții mult mai convenabile pentru ambele părți.

Pub

Am lansat inițiativa ca pe terenul respectiv, împreună cu partenerii americanii sa amenajăm un parc sau să edificăm un centru cultural, ceea ce va fi apreciat nu doar de locuitorii mun. Chișinău, dar și de întreg poporul RM.

Am exprimat disponibilitatea pentru aprofundarea dialogului în interesul cetățenilor ambelor state, inclusiv prin efectuarea unei vizite de lucru sau oficiale în SUA, în timpul cel mai apropiat”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Fotografia postată de Dodon Igor.

Fotografia postată de Dodon Igor.

UNIMEDIA amintește că la data de 20 iulie Parlamentul a votat proiectul de lege prin care se desființează Stadionul Republican, iar terenul acestuia va fi transmis în gestiunea Ambasadei Statelor Unite în Republica Moldova, pentru construirea unui nou sediu. Ce-i drept proiectul a fost propus suplimentar pe ordinea de zi a ședinței, fiind prezentat de Secretarul de Stat al Ministerului Economiei, Vitalie Iurco.

Acum două săptămâni, Igor Dodon a menționat că nu va semna acest proiect, chiar dacă va fi suspendat din funcție.

Pe terenul unde este amplasat Stadionul Republican va fi construit un nou sediu al Ambasadei SUA în Republica Moldova. 

Stadionul Republican a fost demolat în vara anului 2007, iar în locul stadionului urma să fie construită o arenă modernă cu 20.000 de locuri cu parcare și un hotel.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub