Igor Dodon anunță programul evenimentului de Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei

Igor Dodon a prezentat programul evenimentului de de Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei. Dodon promite  va restaura monumentele ostașilor căzuți în Marele Război.

Igor Dodon anunță programul evenimentului de Ziua Victoriei și a comemorării eroilor căzuți pentru Independența Patriei
(Foto: UNIMEDIA)

„Am desfășurat o ședință de lucru cu membrii Comitetului Național” Victoria” cu privire la evenimentele care vor fi organizate cu prilejul aniversării a 73-a a Victoriei asupra fascismului în Marele Război pentru Apărarea Patriei.

Am aprobat un plan de acțiuni care vor fi desfășurate pe data de 8-9 mai, sub patronajul Președintelui Republicii Moldova. Printre acestea: înhumarea osemintelor unor ostași căzuți în luptele pentru eliberarea Moldovei, restaurarea monumentelor ostașilor căzuți în Marele Război pentru eliberarea Patriei, tradiționalul Marș al Victoriei și un concert de amploare care va avea loc pe data de 8 și 9 mai în Piața Marii Adunări Naționale.

În cadrul acestuia vor evolua mai mulți artiști, atât din țară cât și de peste hotare, iar la final va fi lansat un grandios foc de artificii”, a scris Igor Dodon pe pagina sa de facebook.

De asemenea președintele promite că va păstra memoria despre Marea Victorie.

„În calitate de Președinte al ţării, voi face tot posibilul ca memoria despre Marea Victorie, despre eroismul buneilor noștri să dăinuiască mereu în sufletele şi inimile noastre.

Invit toți cetățenii Moldovei să participe la acțiunile organizate cu prilejul aniversării a 73-a a Marii Victorii”, a mai adăugat acesta.

UNIMEDIA amintește că pe data de 9 mai se mai celebrează și Ziua Europei, ce simbolizează pacea și unitatea în UE.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub