Harta originală din seria de povestiri cu Winnie-the-Pooh, scoasă la licitație

Harta originală a Pădurii de 100 de Acri din seria povestirilor pentru copii cu celebrul personaj Winnie-the-Pooh va fi scoasă la licitaţie, la un preţ estimat de până la 200.000 de dolari, informează Reuters, citat de agerpres.ro.

Harta originală din seria de povestiri cu Winnie-the-Pooh, scoasă la licitație
(Foto: Reuters)

Schiţa în cerneală desenată de E.H. Shepard în 1926 înfăţişează îndrăgita lume ficţională creată de scriitorul britanic A.A. Milne populată de personajele Winnie-the-Pooh, Christopher Robin, Piglet şi Eeyore.

"Este un obiect preţios pentru că reprezintă poarta de intrare în universul Winnie-the-Pooh", a spus Philip Errington, specialist în cărţi şi ilustraţii din cadrul casei de licitaţii Sotheby's.

"O vezi atunci când deschizi prima ediţie a cărţii, se găseşte pe ultimele file. Se regăseşte şi în desenul animat Disney", a adăugat specialistul, referindu-se la filmul din 1966 ''Winnie the Pooh and the Honey Tree''.

Harta, cu o valoare estimată la între 133.260 şi 200.000 de dolari, va fi scoasă la licitaţie cu prilejul lotului de literatură engleză, istorie, ştiinţă, cărţi pentru copii şi ilustraţii, în luna iulie.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub