Guvernul nu susţine ideea reducerii cu 50% a taxei de drum pentru maşinile hibride. Motivele

Guvernul nu susţine proiectul de lege care prevede scutirea de la plata taxei pentru folosirea drumurilor a posesorilor de autovehicule acționate electric, și reducerea cu 50% a sumei taxei pentru folosirea drumurilor în folosul posesorilor de autovehicule de tip hibrid.

Respectiv, proiectul nu va mai putea fi votat de către Parlament.

Guvernul şi-a motivat decizia prin faptul că „nu va mai avea cine” să achite bani în Fondul Rutier pentru întreţinerea drumurilor şi în caz contrar va fi afectată siguranţa rutieră. Un alt motiv este că, pe parcursul anului bugetar în curs nu pot fi puse în aplicare decizii care conduc la reducerea veniturilor şi/sau majorarea cheltuielilor bugetare, dacă impactul financiar al acestora nu este prevăzut în buget. 

Iar un al treilea motiv este echitatea fiscală, care prevede tratarea egală a persoanelor fizice şi juridice care activează în condiţii similare, în vederea asigurării unei sarcini fiscale egale. Vezi ce observaţie importantă a mai făcut Guvernul autorului proiectului, pe AutoBlog.MD

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.