Guvernul a aprobat semnarea Acordului privind transmiterea terenului unde va fi construit noul sediu al Ambasadei SUA

Guvernul a aprobat semnarea Acordului cu Ambasada SUA prin care va transmite instituției terenul unde urmează a fi construit noul sediu al ambasadei.

Guvernul a aprobat semnarea Acordului privind transmiterea terenului unde va fi construit noul sediu al Ambasadei SUA
(Foto: realitatea.md)

Acordul stabilește dreptul la procurarea terenului și stipulează modalitatea juridică de transmitere a dreptului de proprietate și de folosire a terenului pentru construcția Ambasadei SUA.

Acordul va fi semnat prin corespondență MAEIE și Ambasada SUA.

Pub

Totodată, potrivit unei alte Hotărâri de Guvern, aprobate astăzi, banii proveniți din vânzarea terenului fostului Stadion Republican vor fi folosiți pentru "dezvoltarea bazei tehnico-materiale a culturii fizice și sportului".

Amintim că noul sediu al Ambasadei SUA urmează a fi construit pe terenul fostului Stadion Republican, demolat în vara anului 2007.

Recent, Igor Dodon a declarat că nu va semna proiectul de lege privind transmiterea Ambasadei SUA a terenului pe care este amplasat Stadionul Republican, chiar dacă ar risca să fie din nou suspendat din funcție.

„Să ştie cetăţenii că Dodon a fost suspendat din funcție pentru că a refuzat să cedeze pământ americanilor pentru construcţia ambasadei", a scris președintele țării.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub