Guvernul a aprobat rectificări la bugetul de stat pentru anul 2018

Guvernul a aprobat și va prezenta Parlamentului rectificări la bugetul de stat pentru anul 2018. În acest an, veniturile la bugetul public național se majorează cu circa 963 milioane de lei, iar cheltuielile se majorează cu circa un miliard 312 milioane de lei, a anunțat Octavian Armașu.

Deficitul bugetului public național va crește cu 348,6 milioane de lei și va constitui 3,1% din Produsul Intern Brut.

Guvernul a aprobat rectificări la bugetul de stat pentru anul 2018
(Foto: UNIMEDIA)

După prezentarea proiectului, a intervenit bașcanul din UTA Găgăuzia Irina Vlah, care a atras atenția asupra faptul că, în acest an, pentru regiunea Găgăuzia nu au fost prevăzute schimbări în alocarea mijloacelor financiare. Una din cerințele bașcanului a fost ca Guvernul să aloce mijloace financiare pentru studierea limbilor română și găgăuză în regiune. 

În buget au fost prevăzute mijloace financiare pentru proiectarea și construcția arenei polivalente în sumă de 102 milioane de lei.

Pub

Cele mai mari creșteri de cheltuieli se referă la Programul de reparație a drumurilor publice naţionale, locale, comunale şi a străzilor – 800 milioane de lei, dezvoltarea Serviciului național unic pentru apeluri de urgență 112 – 63,6 milioane de lei, reabilitarea rețelelor electrice – 61,2 milioane de lei, proiectul  de  achiziție  a  locomotivelor și de  restructurare a infrastructurii feroviare – 53,2 milioane de lei, majorarea normei financiare de alimentare a copiilor/ elevilor începând cu 1 septembrie 2018 – 51,2 milioane de lei.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub