Citește toate știrile la acest subiect

Guvernatorul BNM: Al doilea raport Kroll nu va fi publicat, până nu vor fi identificați „toți banii” sustrași din sistemul bancar

O echipă a companiei Kroll, care încearcă să dea de urma așa-zisului miliard furat din sistemul bancar al R. Moldova, este aşteptată să vină la Chișinău în prima jumătate a lunii iulie, informează Ziarul Național. 

Guvernatorul BNM: Al doilea raport Kroll nu va fi publicat, până nu vor fi identificați „toți banii” sustrași din sistemul bancar
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit sursei citate, guvernatorul Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Sergiu Cioclea, susține că experții Kroll vor discuta cu autoritățile de la Chișinău procedura de recuperare a banilor delapidaţi din sistemul bancar, iar cel de-al doilea raport al acestei companii nu va fi publicat până nu vor fi identificați toți banii.

„Kroll a recomandat o Strategie de recuperare pe care noi am discutat-o. Așteptăm echipa Kroll să vină la începutul lunii iulie. Este important să reușim să atribuim agențiilor dreptul de a începe procedurile de recuperare, să pregătim vara dosarele sa le depunem in jurisdicțiile identificate. Recomandarea Kroll este de a nu publica raportul până nu vom identifica toți banii. Faza transparenței va veni după faza blocării activelor peste hotare”, a menționat guvernatorul BNM, ieri-seară, în cadrul unei emisiuni de la postul public de televiziune, „Moldova1”.

Menționăm că, în aprilie curent, BNM a primit cea de-a patra notă informativă despre progresul înregistrat de compania Kroll în investigarea fraudei de proporții din sectorul bancar al R. Moldova. Potrivit BNM, până atunci fusese descoperită urma a 600 de milioane de dolari sustrase de la acele trei bănci și transferate în diferite state, iar recuperarea acestora poate dura și doi ani. Kroll a descoperit că în frauda bancară au fost implicate 75 de companii din R. Moldova care au acționat concertat și care aveau legătură cu Ilan Shor.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub