Gruparea „Machena” se rărește! „Malîi” a fost reținut joi la Bălți

Ministerul Afacerilor Interne anunță că a reținut încă un membru al grupării interlope supranumită „Machena”. Sursa anunță că ofiţerii Direcţiei Combatere a Crimei Organizate l-au reţinut joi, 30 august, pe Igor Cveatcovshi, alias „Malîi”. Acesta este un membru activ al organizaţiei criminale „Machena”, numit şi „polojeneţ” pe municipiul Bălţi. Acesta a fost încătuşat în plină stradă, aproximativ la ora 14:00. 

În urma percheziţiei corporale poliţiştii au depistat un pachet de hârtie de ziar, în care se afla o substanţă vegetală mărunţită, de culoare verde.
Gruparea „Machena” se rărește! „Malîi” a fost reținut joi la Bălți
(Foto: MAI)

Conform unui raport de expertiză, aceasta avea o masă totală de 9,6 grame şi s-a dovedit a fi substanţă narcotică (marijuana). Mai mult, rezultatele examinării medicale, demonstrează că cetăţeanul Cveatcovschi se afla în stare de ebrietate narcotică. Bărbatul este născut pe 29 mai 1984, este originar şi locuitor al municipiului Bălţi şi a fost anterior judecat de mai multe ori, pentru săvârşirea mai multor crime grave.

Potrivit informaţiilor operative ale DCCO, acesta ameninţa agenţii economici din zonă, de la care estorca şi acumula lunar sume impunătoare de bani. Igor Cveatcovschi a fost reţinut pentru 72 de ore. Poliţia întreprinde în continuare măsuri operative de investigaţii, pentru a stabili complicitatea acestuia în săvârşirea altor crime.

UNIMEDIA precizează că în ultimele două săptămâni Ministerul de Interne a anunțat despre reținerea unui alt interlop din aceeași grupare. Este vorba de  Serghei Mihailov, alias Samurai.

Sursa a anunțat că la începutul anului 2010, DCCO a DGSO a DP al MAI a generalizat informaţiile şi materialele operative acumulate şi a început documentarea propriu zisă a activităţii ilegale a organizaţiei criminale create şi conduse de „hoţul în lege” Vladimir Moscalciuc, alias „Machena”.

Pe 11 februarie 2010, Procuratura Generală a aprobat iniţierea unei cauze penale, în baza art. 284 Cod Penal, care a permis întreprinderea unui şir de măsuri procesuale, autorizate de judecătorul de instrucţie.

Astfel, până în prezent s-a demonstrat implicarea aşa-ziselor „autorităţi criminale”, „polojeneţ”, “smotreaşii”, atât din societatea civilă cât şi din instituţiile penitenciare, în diferite activităţi ilegale, cum ar fi: furturi, jafuri, atacuri tâlhăreşti, şantajuri, escrocherii, etc. Sursele financiare, obţinute în rezultatul acestor acţiuni ilegale, erau transmise prin intermediul persoanelor de încredere „hoţului” Machena. Acesta, la rândul său, repartiza banii după necesităţi pentru finanţarea activiăţii organizaţiei criminale, anunță MAI.

Sursa: UNIMEDIA

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub