Graficul de intrare în vigoare a unor elemente din pachetul de legi privind reforma fiscală

Secretarul general de stat din cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu, a făcut public termenul de intrare în vigoare a unor elemente din pachetul de legi privind reforma fiscală.

Graficul de intrare în vigoare a unor elemente din pachetul de legi privind reforma fiscală
(Foto: UNIMEDIA)

„Acum, când toată lumea bună a înțeles (sper) ce prezintă în realitate pachetul de reforme fiscale, despre care am incercat să mă tot dau cu părerea aici și nu numai, dar și după ce a devenit cunoscută poziția Președintelui țării privind promulgarea acestor legi, cred că ar fi bine să venim și cu o informație privind termenul de intrare în vigoare a celor mai importante elemente ale pachetului de legi.

În tabelul de mai jos este reflectată informația respectivă. Succes tuturor în implementarea reformelor. p.s. Și, da, de la 1 octombrie în țară este interzisă vînzarea plicurilor :)- toată ”corespondența” (aproape) exclusiv prin carduri”, a scris pe facebook secretarul general de stat din cadrul Ministerului Finanțelor, Ion Chicu.

Pub

Recent, Igor Dodon a promulgat pachetul de legi privind politica bugetar fiscală și amnistia de capital, Igor Dodon dă undă verde acestei reforme. Șeful statului a menționat că va promulga acest pachet de legi, cu toate oportunitățile și eventualele riscuri pe care le comportă. 

UNIMEDIA amintește că la data de 26 iulie, Parlamentul a aprobat în primă lectură și a doua lectură Amnistia Fiscală. Proiectul de lege privind declararea voluntară și stimularea fiscală va avea un impact asupra persoanelor fizice care doresc să-și declarare voluntar bunurile precum și asupra economiei Republicii Moldova în ansamblu.

Ulterior, Ambasada SUA în Moldova a criticat dur proiectul, menționând că acesta legitimează furtul şi corupţia din Republica Moldova.

De asemenea, reprezentantul Permanent al Fondului Monetar Internațional în Republica Moldova (FMI), Volodymyr Tulin, s-a arătat îngrijorat față proiectul privind Amnistia Fiscală. Dânsul susține că acesta expune sistemul bugetar-fiscal unor riscuri semnificative.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub