Google pregătește o schimbarea imensă pentru Chrome pe telefon

Google Chrome este unul dintre cele mai populare browsere de internet la ora actuală, dar continuă să beneficieze de actualizări utile și interesante.

Dacă ești utilizator de iPhone X sau te-ai jucat zece minute cu telefonul celor de la Apple, te-ai confruntat cu siguranță cu sistemul de navigare printre aplicațiilor deschise. În momentul în care faci un swipe în sus din rama inferioară și ții degetul pentru câteva momente la mijlocul ecranului, vezi toate programele recente sub forma unor carduri pe care le poți aduce în prim-plan printr-un tap.

Foto: playtech

Dacă ții degetul câteva momente pe oricare dintre ele, vei vedea un minus într-un cerc roșu în colțul din stânga sus și, prin swipe-uri în sus, le vei putea închide.

În evenimentul de lansare pentru Android P, Google a detaliat un mecanism similar pentru interacțiunea cu aplicațiile deschise precum cel integrat în iPhone X. În contextul în care vedem din ce în ce mai multe terminale fără butoane fizice sau capacitive pe partea din față a ecranului, gesturile precum cele definite de Apple vor deveni foarte populare în următorii ani.

Dacă tot te-ai obișnuit cu formatul cardurilor pe care le închizi cu un swipe în sus, Google se pare că le va implementa în Google Chrome pentru facilita navigația printre tab-urile deschide de navigare. Cei de la GSM Arena au testat noua opțiune și funcționează exact cum te-ai aștepta.

 Când faci un tap în colțul din dreapta sus pentru a vedea tab-urile deschise, acestea se vor răsfira pentru a te ajuta să înțelegi mai bine pe care ți-l dorești în prim-plan. Un gest de swipe în sus sau în jos peste oricare dintre ele va închide acel tab.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.