Google și Youtube anunță că opresc afișarea publicității pe tema referendumului irlandez privind avortul

Google a anunţat că blochează afişarea publicităţii pe tema referendumului irlandez privind avortul, atât pe motorul său de căutare cât şi pe Youtube, decizie ce survine a doua zi după un anunţ similar al reţelei de socializare Facebook, scrie agerpres.ro.

Google și Youtube anunță că opresc afișarea publicității pe tema referendumului irlandez privind avortul
(Foto: adweek.com)

Întrucât se apropie referendumul din 25 mai la care irlandezii vor vota pro sau contra liberalizării avortului, giganţii americani ai internetului au decis această măsură pentru a limita riscurile de manipulare a campaniei.

"Odată cu actualizarea practicilor noastre privind alegerilor desfăşurate în întreaga lume, am decis să oprim difuzarea publicităţii" pe această temă, a precizat un purtător de cuvânt al Google.

Însă în timp ce măsura luată de Facebook vizează doar anunţurile finanţate din străinătate, Google a decis să refuze sistematic difuzarea publicităţi pe tema referendumului începând din data de 10 mai.

Facebook a precizat marţi că decizia sa a fost luată de comun acord cu partidele politice irlandeze şi cu grupurile care militează pro sau contra avortului. 'Obiectivul nostru este de a favoriza dezbaterea liberă, echitabilă şi transparentă', a argumentat reţeaua de socializare.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub