Gheorghe Erizanu: „Înainte de alegeri parlamentare, uniformele școlare vor da bine la imaginea partidului de guvernământ”

Scriitorul și directorul Editurii „Cartier”, Gheorghe Erizanu susține că introducerea uniformelor școlare pentru elevi ar trebui să fie gratuită, deoarece studiile în școlile din Moldova sunt gratuite. Potrivit lui Erizanu, această inițiativă a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, care vine înainte de alegerile Parlamentare, este pentru a crea imaginea partidului de guvernământ. 

Gheorghe Erizanu: „Înainte de alegeri parlamentare, uniformele școlare vor da bine la imaginea partidului de guvernământ”
(Foto: europaliberă)

„Înainte de alegeri parlamentare, uniformele școlare vor da bine la imaginea partidului de guvernământ. E o chestie vizibilă. Și e pe cheltuiala cetățenilor.

Din acea clasă cu 25 de copii, peste un an, vor veni la 1 septembrie 18 copii. Șapte dintre ei vor pleca cu părinții și cu tot cu uniforme școlare în locuri mai primitoare. În clasa a III-a vor ajunge 12. Șase dintre ei vor pleca cu părinții și cu tot cu uniforme școlare în alte locuri. În clasa a IV-a la 1 septembrie vor veni 5 copii. Șapte dintre ei vor pleca cu părinții și cu tot cu uniforme școlare în alte locuri”, scrie Gheorghe Erizanu în blogg-ul său.

Pub

UNIMEDIA amintește că în școlile din Republica Moldova ar putea fi introduse uniforme școlare, cel puțin, la moment, aceasta ar fi dorința a circa 80% dintre elevi, profesori și părinți. În următoarele săptămâni, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării va iniția dezbateri publice pe acest subiect. Anunțul a fost făcut de purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, în cadrul briefingului de presă al PD.

De asemenea, a fost creat un chestionar în care  oamenii sunt întrebați cât de necesară cred introducerea uniformei școlare, dar și cum anume ar trebui implementată ideea (uniformă unică la nivel de țară, la nivel de raion, școală, clasă etc).

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub