Germania. Autoritățile se plâng de turismul social al est-europenilor: Tot mai mulți străini primesc alocații sociale pentru copii

Numărul străinilor care încasează alocaţii pentru copii din partea guvernului german a continuat să crească în 2018, a anunțat Ministerul federal de Finanţe, scrie agerpres.ro.

Germania. Autoritățile se plâng de turismul social al est-europenilor: Tot mai mulți străini primesc alocații sociale pentru copii
(Foto: wired.com)

„În iunie 2018, au fost plătite alocaţii pentru un număr de 286.336 de copii care trăiesc în alte state ale Uniunii Europene sau ale Spaţiului Economic European decât Germania”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului de Finanţe pentru agenţia dpa, după cum transmite Xinhua.

Unele autorităţi municipale au reacţionat alarmate la aceste date statistice, în care văd o dovadă a creşterii imigraţiei care ţinteşte să beneficieze de sistemul social german.

„Guvernul federal a adormit la cârma acestei probleme şi trebuie să reacţioneze în sfârşit la faptul că există persoane care fug de sărăcie în Europa”, a declarat pentru dpa primarul oraşului Duisburg, social-democratul Soeren Link.

Potrivit acestuia, cetăţeni din state est-europene mai sărace ale UE, în special, sunt atraşi în Germania de promisiunea unei prosperităţi pe care nu o pot obţine acasă.

„Avem în prezent în jur de 19.000 de persoane din România şi din Bulgaria care locuiesc la Duisburg, majoritatea membri ai minorităţilor roma şi sinti. În urmă cu şase ani, în 2012, aveam numai 6.000”, a indicat el.

Deşi cetăţenii UE au dreptul de a trăi şi munci oriunde în Uniune, aceste migraţii nu sunt justificate de principiul libertăţii de mişcare. Potrivit primarului din Duisburg, adeseori este imposibil pentru autorităţi să ştie dacă minorii cărora le sunt acordate alocaţiile există cu adevărat. În opinia sa, este de înţeles că impresia care rezultă, aceea că străinii păcălesc sistemul, 'îi înfurie pe localnici'.

Cotidianul Die Welt a estimat recent că fraudele cu alocaţiile pentru copii comise de grupări infracţionale din Europa de Est îi costă pe contribuabilii germani peste 100 milioane de euro în fiecare an.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub