Germania și Franța, măturate de ploi şi rafale de vânt de forţa unor uragane

După caniculă, vin furtunile! Germania şi Franţa, țări care s-au topit până acum la temperaturi de foc, sunt măturate de ploi şi rafale de vânt de forța unor uragane.

Germania și Franța, măturate de ploi şi rafale de vânt de forţa unor uragane

În sudul Franţei, autorităţile au fost nevoite să evacueze 1600 de oameni, printre care şi zeci de copii aflaţi într-o tabără. După zile de arşiţă, Franţa se confruntă cu furtuni violente.

În sudul ţării, ploile au provocat inundaţii pe malul Mediteranei. 119 copii şi adolescenţi, cu vârste cuprinse între 6 şi 17 ani, au fost evacuaţi dintr-o tabără măturată de şuvoaie. Patru dintre ei au ajuns la spital cu hipotermie.

Pub

Un supraveghetor de 70 de ani, de naţionalitate germană, a fost dat dispărut.

Turist: ”Campingurile de lângă satul unde stau au fost complet măturate. Erau rulote parcate la marginea drumului, oameni peste tot. Vin aici din anii ’80, de când eram adolescent şi nu am văzut ceva asemănător. Apa era atât de mare, încât nu puteai să treci pe niciun mal. Soţia mea a văzut o rulotă purtată de apele râului.”

Tot în sud, ploile au adus grindină de dimensiunea unei mingi de golf sau chiar mai mare, iar bucăţile de gheaţă au provocat pagube în curţile localnicilor.

6 departamente au fost plasate sub avertismente de ploaie, iar 17.000 de locuinţe au rămas fără electricitate, în zonele din sud-vest şi nord-est.

Situaţia nu este mai bună nici în Germania vecină. Nordul ţării a fost răvăşit de o furtună cu forţa de uragan, botezată “Nadine”. Coasta Mării Nordului şi oraşele Hanovra şi Hamburg au fost cel mai puternic lovite.

Pe alocuri, vântul a bătut cu 140 de kilometri pe oră. A pus la pământ stâlpi de electricitate şi a afectat circulaţia câtorva trenuri de mare viteză.

Unii localnici au recunoscut că le era dor de ploaie.

Localnic: Mă bucur că avem din nou ploaie, este o veste bună pentru fermieri şi restul lumii. Îmi place, în general, căldura, dar nu e normal ce s-a întâmplat şi ne face să ne gândim serios la efectele încălzirii globale”

Meteorologii avertizează că furtuna dezlănţuită deasupra Marii Nordului va afecta Belgia şi Olanda, scrie protv.ro

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub