GENDERDOC-M cere Procuraturii să se autosesizeze pe marginea discursului lui Igor Dodon privind comunitatea LGBT

GENDERDOC-M cere Procuraturii Generale să se autosesizeze în baza celor declarate de Igor Dodon în cadrul Congresului Mondial al Familiilor privind manifestațiile LGBT pe care le-a numit drept „imorale” și „în afara legii”.

Foto: UNIMEDIA
„În cadrul celui de-al XII-lea Congres Mondial al Familiilor, președintele ales al Republicii Moldova, Igor Dodon, într-un discurs susținut la deschiderea evenimentului, a declarat următoarele că „Organizarea festivalurilor minorităților sexuale, și al altor manifestări care contribuie la răspândirea principiilor imorale trebuie condamnată cu fermitate, poate chiar scoasă în afara legii.
 
Prin aceasta, Președintele instigă la discriminarea unui grup social din Republica Moldova, în acest caz comunitatea LGBT, care, conform Constituției și legislației în vigoare a Republicii Moldova, este egală în drepturi și libertăți, inclusiv dreptul la libertatea întrunirilor și libertatea exprimării. Or, interzicerea acestor drepturi de către Președinte, garant al Constituției, este o încălcare gravă a legii și un act sever de discriminare.
 
Cerem Consiliului pentru prevenirea şi eliminarea discriminării şi asigurarea egalităţii și Procuraturii Generale să se autosesizeze pe marginea acestui discurs instigator la ură și discriminare, pronunțat de către Președintele statului și răspândit în mass-media”, se arată într-un comunicat publicat de Centrul de Informații GENDERDOC-M.
 
 

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.