Furau plăcuţe de înmatriculare şi le „vindeau” proprietarilor: Un cuplu din Soroca, reţinut pentru şantaj

Un cuplu cu vârstele de 38 de ani, domiciliaţi în raionul Soroca, sunt cercetaţi penal pentru comiterea infracţiunilor de furt şi şantaj. Aceștia dezasamblau plăcuţele de înmatriculare de la autoturisme, preponderent înmatriculate în străinătate, și le cereau vicemelor în schimbul acestora bani în valoare de 600-1000 lei.

Foto: UNIMEDIA

Potrivit informațiilor, au fost stabilite peste 160 de asemenea fapte, comise în municipiile Chişinău şi Bălţi, raioanele Drochia, Soroca, Rîşcani, Sîngerei, Teleneşti, Orhei, Hînceşti, Taraclia, Cimişlia, puse în sarcina suspecţilor.

Ca rezultat al acţiunilor procesuale efectuate, la 11 septembrie 2018, în oraşul Orhei, suspecții au fost reţinuţi, iar o parte din plăcuţele de înmatriculare sustrase au fost recuperate, acestea urmând a fi restituite  proprietarilor.

Bănuiții care şi-au recunoscut pe deplin vinovăţia și riscă pedeapsă cu închisoare de până la șapte ani sau amendă în mărime de până la 68 000 de lei.

       

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.