Fructele scoruşului de munte scad colesterolul. Ce alte beneficii mai are pentru sănătate Citeste mai mult: adev.ro/pef5h5

Fructele acestui arbore prezent mai ales la marginea pădurilor de foioase sau în luminişuri sunt roşii, sferice şi au seminţe în interior. Beneficiile aduse sănătăţii nu sunt de neglijat.


Fructele scoruşului de munte pot fi recoltate de la sfîrşitul lui septembrie şi până în noiembrie, potrivit Ghidului plantelor medicinale şi aromatice, coordonat de farmacologul dr. Ovidiu Bojor.

Printre substanţele conţinute în fructe se numără săruri minerale, taninuri, zaharuri, vitaminele C şi A, precum şi cele din grupul B. Datorită taninurilor, fructele scoruşului de munte au proprietăţi astringente.

Fiind o bogată sursă de vitamine naturale şi betacarotenoizi, ele măresc capacitatea de apărare a organismului, prevenind infecţiile bacteriene şi virale şi ajutând la refacerea organismului după o perioadă de convalescenţă.

Fructele pot fi mâncate ca atare sau uscate şi preparate sub formă de infuzie – o lingură la o cană cu apă. Se beau 2-3 căni pe zi.

Se recomandă pentru scăderea colesterolului în sânge, pentru diminuarea oboselii şi fortificarea sistemului nervos, ca şi pentru mărirea acuităţii vizuale, sporirea rezistenţei fizice şi întârzierea procesului de îmbătrânire. Nu are contraindicaţii.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.