Fructe de avocado fără sâmburi, vândute de Crăciun în magazine din Marea Britanie

Fructe de avocado fără sâmburi au fost puse în vânzare, începând de joi, în unele magazine din Marea Britanie în cadrul unei promoții de Crăciun, care se va desfășura timp de o lună, informează DPA, citat de Agerpres.

Fructe de avocado fără sâmburi, vândute de Crăciun în magazine din Marea Britanie
(Foto: metro.co.uk)

Noul tip de avocado, care seamănă cu un zucchini, este comercializat în magazinele din Marea Britanie ale retailerului Marks and Spencer (M&S) în ambalaje mici contra sumei de 2 lire sterline. Fructul are o lungime de până la opt centimetri și poate fi consumat cu totul, inclusiv coaja.

Acesta este rezultatul unei flori de avocado nepolenizată, ce produce un fruct mai mic și fără sâmbure, a menționat retailerul. "Fructul este cultivat în Spania și este disponibil numai în decembrie, când este trimis de obicei pe piața pariziană și este achiziționat de chefi pentru a fi utilizat în restaurantele de top", a precizat sursa menționată.

Pub

"Am avut (tipul) mini, gigant, gata feliat, iar acum lansăm Sfântul Graal al (fructelor de) avocado — fără sâmburi!", a declarat Charlotte Curtis, agronom M&S.

"Acest fruct uimitor este pe radarul nostru de câțiva ani și suntem foarte încântați că putem în sfârșit să îl oferim clienților noștri", a spus Charlotte Curtis, adăugând că recomandă ca aceste fructe să fie consumate și prăjite.

Lipsa sâmburelui poate contribui la evitarea așa-numitei "mâini de avocado", un termen apărut după ce mai multe persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor tăieturi suferite în timpul preparării fructelor cu sâmbure, precizează DPA.

Chirurgul plastician Simon Eccles din cadrul spitalului London's Chelsea and Westminster a declarat pentru The Times în luna mai că primea săptămânal vizita a circa patru pacienți cu răni suferite în timpul procesării acestor fructe. De asemenea, actrița americană Meryl Streep a mărturisit că a avut nevoie de intervenție chirurgicală după ce s-a tăiat la mână în timp ce felia un avocado, în 2012.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub