Franța. Lapte praf, contaminat cu salmonella: Vor fi retrase 12 milioane de cutii de pe piață

Gigantul alimentar Lactalis retrage peste 12 milioane de cutii de lapte praf pentru bebeluşi vândute în Franţa şi în alte 82 de ţări, după apariţia unor cazuri de contaminare cu salmonella. Precizările au fost făcute de directorul companiei într-un interviu pentru presa franceză, scrie digi24.ro.

Franța. Lapte praf, contaminat cu salmonella: Vor fi retrase 12 milioane de cutii de pe piață
(Foto: smartparents.sg)

Lactalis promite să despăgubească toate familiile afectate. Potrivit autorităţilor, 35 de copii mici au fost diagnosticati cu infecţie cu salmonela în Franţa, după ce au consumat lapte praf sau mâncare pentru bebeluşi produse la una dintre fabricile companiei. A apărut o îmbolnăvire şi în Spania şi un caz suspect în Grecia.

Între timp, victimele s-au constituit într-o asociaţie, care susţine că plângerile vor fi nu de ordinul zecilor, ci al sutelor.

Pub

Un fost salariat care a muncit mulţi ani la fabrica în cauză a declarat pentru France 2 că nu este deloc surprins de ce s-a întâmplat. El a povestit că, după ce a lucrat în alte locuri cu igienă ireproşabilă, ce a văzut la fabrica Lactalis l-a scandalizat.

„Când vezi sitele lăsate pe jos, când vezi perii care ajung pe jos sau cu care s-a şters praful o săptămână apoi sunt folosite la curăţarea ţevilor. Chiar nu ai de ce să fii surprins că a putut fi contaminat un circuit de lapte praf. Instrucţiunile de curăţenie sunt sumare. Prioritatea a fost în mod clar producția”, afirmă un fost angajat, pentru France 2.

Purtătorul de cuvânt al companiei a replicat că există porceduri stricte de igienizare şi că se fac regulat verificări. Fabrica unde s-a produs contaminarea a oprit producţia. 250 de salariaţi sunt în şomaj tehnic. Doar 70 mai lucrează.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub