Fotografiile de la ceremonia de învestirea a lui Trump, editate. Iluzia pe care a vrut s-o creeze

Un fotograf al guvernului a editat fotografiile oficiale ale ceremoniei de învestire a lui Trump pentru a crea iluzia că mulţimea de oameni este mai mare decât în realitate, se arată în documente obţinute de The Guardian.

Fotograful a eliminat spaţiile goale „acolo unde se termina mulţimea” într-o nouă serie de fotografii cerute de Trump în prima sa zi ca preşedinte după ce a fost deranjat că imaginile arată că publicul său a fost mai puţin numeros decât cel al lui Barack Obama din 2009.

Informaţiile provin din rapoarte ale unei investigaţii făcute publice la cererea The Guardian de către inspectorul general al departamentului de interne al SUA, scrie news.ro

Documentele arată că Trump a sunat la Serviciul Naţional al Parcurilor (NPS) a doua zi după ceremonie iar un oficial al departamentului de comunicaţii al Parcului a declarat pentru investigatori că a fost sunată de şeful NPS, Michael Reynolds care i-a transmis că Trump doreşte poze de la ceremonie. Ea a afirmat că a părut că „preşedintele Trump doreşte poze care arată mai mulţi spectatori” şi că imaginile publicate până în acel moment „arată multe zone goale.”

Fotograful NPS, care a rămas anonim în documente, a declarat că a fost contactat de un oficial care a cerut „orice fotografii care arată spectatorii de la ceremonie.” El a fost rugat să se ducă în biroul său şi să „mai editeze” câteva fotografii.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.