Fosta comunistă Oxana Domenti, propusă pentru funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Elveția

Fosta deputată comunistă Oxana Domenti este propusă pentru funcția de ambasadoare a Republicii Moldova în Confederația Elvețiană. Comisia politică externă și integrare europeană a examinat și avizat, în sedința de astăzi, candidatura acesteia.

Foto: tribuna.md

Totodată, ambasadorul agreat va deține și funcția de Reprezentant Permanent al Republicii Moldova pe lângă oficiul ONU de la Geneva.

Potrivit art.10 al Legii cu privire la serviciul diplomatic, Ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către Preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. 

Propunerea referitoare la numirea ambasadoarei urmează să fie înaintată Guvernului de către ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Menționăm că începând cu 22 aprilie 2009 şi până la 7 decembrie 2017, Oxana Domenti, a ocupat funcţia de deputat în Parlamentul Republicii Moldova, funcţie deţinută şi în perioada aprilie-iunie 2005, fiind membră a fracţiunii Partidului Comuniştilor din Republica Moldova.

În perioada 2003–2009, dânsa a deţinut funcţia de consilier al preşedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, în problemele dezvoltării sociale.

Conform declaraţiilor depuse de Oxana Domenti, familia acesteia este posesoare a următoarelor bunuri imobile şi mobile: 2 case de locuit cu terenuri aferente, deţinute în 1/2 cota parte, dintre care una situată în mun. Chişinău, iar cealaltă în or. Glodeni, un garaj în mun. Chişinău, un teren intravilan în or. Glodeni şi 2 automobile marca Mitsubishi Outlander şi Kia Sorento, deţinut în folosinţă.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.