Fost ofițer de investigații, sub urmărire penală: Ar fi primit 20 de mii de euro de la o femeie pentru trafic de influiență

Un fost ofițer de investigații, în vizorul procuraturii anticorupţiei, după ce acesta ar fi extorcat mijloace bănești în sumă de 20 de mii de euro de la o cetățeană, în schimbul scoterii acesteia de sub urmărire penală, astfel, clasarea proceselor penale în care aceasta era bănuită de falsificare de carduri și fals în acte.

Fost ofițer de investigații, sub urmărire penală: Ar fi primit 20 de mii de euro de la o femeie pentru trafic de influiență
imagine simbol (Foto: UNIMEDIA)

Procuratura Anticorupție a finalizat urmărirea penală și a transmis în judecată dosarul în privința unui fost ofițer de investigație, acesta fiind învinuit de trafic de influență.
Învinuitul, în perioada 2014-2016, în calitatea sa de ofițer de investigație în cadrul Sectorului de Poliție de Frontieră a Aeroportului Internațional Chișinău.

În continuare, în noiembrie 2017, activând în calitate de ofițer superior de investigație în cadrul Inspectoratului Național de Investigație al IGP al MAI, susținând că are influență asupra persoanelor cu funcție de demnitate publică, a extorcat și primit de la un cetățean, mijloace bănești în sumă de patru mii de euro, în schimbul promisiunii de a returna documentele ridicate în cadrul perchezițiilor demarate la domiciliul acestuia, pe o cauză penală de escrocherie.

Pe parcursul urmăririi penale, învinuitul și-a recunoscut vina, încheind un acord de recunoaștere a vinovăției. Acesta a recuperat benevol prejudiciul cauzat, în mărime de circa 82 de mii de lei, echivalentul a patru mii de euro primite în urma influenţei pretinse.

În cazul în care inculpatul va fi găsit vinovat de către instanța de judecată, acesta riscă o amendă în mărime de la două mii la trei mii unități contravenționale sau închisoare de până la cinci ani, cu achitarea cheltuielilor judiciare estimate la suma de circa 16 mii de lei.

 

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub