Flashmob de solidarizare „Protejați copiii” în PMAN, după ce micuța Yasemin a decedat într-o grădiniță din Israel

„În locul lui YASEMIN putea fi copilul oricui”, este mesajul Asociației „Părinți Solidari” care organizează mâine un flashmob în Piața Marii Adunări Naționale. Organizatorii își propun prin acest flashmob să-și arate sustinerea și compasiunea față de părinții Yaseminei, Dorina și Vladimir.

Flashmob de solidarizare „Protejați copiii” în PMAN, după ce micuța Yasemin a decedat într-o grădiniță din Israel
(Foto: captură foto)

„În R. Moldova, ca și în Israel, la fel nu există camere de supraveghere video în grădinițele de stat, iar unii copii sunt supuși abuzurilor fizice și emoționale, așa cum relatează de mai multe ori părinții.Impreună vom cere schimbarea legii și în Rep. Moldova, așa încât toate grădinițele de stat să fie dotate cu camere de supraveghere video. 
De asemenea, vom încuraja părinţii, profesorii, educatorii şi autorităţile să folosească tehnici de educare pozitivă și sigure pentru viața copiilor”, se anunță pe pagina evenimentului.

Pub

Flashmob-ul va avea loc vineri, 15 iunie curent, la ora 13:00, în Piața Marii Adunari Naționale.

Ulterior, cei preveți vor face un demers la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

„Venim cu baloane negre”, îndeamnă organizatorii.

Mai multe detalii, găsiți pe pagina de Facebook a evenimentului.

UNIMEDIA amintește că o tânără din Ucraina, în vârstă de 23 de ani, ajutor de educator într-o grădiniță privată din Israel este suspectată de omorul a unei fetițe de 14 luni, Yasemin, părinții căreia sunt din Republica Moldova.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub