FineWine: Cum se vinde vinul moldovenesc și pe ce căi ajunge în Franța

Vinul moldovenesc se bucură de succes și admirație din partea francezilor.

Winebloggerul Andrei Ciubotaru se află în aceste zile în Franța, la Salonului „des vines et gastronomie”, iar pe blogul său a povestit despre cum se vinde vinul moldovenesc în Franța.

FineWine: Cum se vinde vinul moldovenesc și pe ce căi ajunge în Franța
(Foto: finewine.md)

„Este pentru a 24-a oară când se organizează „Salon des vins e gastronomie” la Quimper, o adevărată paradă a bunului gust. Vinuri, cașcavaluri, mezeluri, produse marine: delicii de care mai rar vezi în lume… în supermarket, adică. Este o sărbătoare și pentru localnici — astfel de târguri au loc doar de 2 ori pe an (primăvara și toamna) și fiecare profită de ocazia de a cumpăra ceva bunicel”, scrie bloggerul pe finewine.md.

Așa-i întâlnește pe moldovenii Radu Nichita și Carmen, doi tineri care fac imposibilul: vând vin moldovenesc în Franța. 

Pub

Radu se află în Franța din 2002, iar cu vinurile se ocupă din 2009. „„Casa Moldova” — societatea sa — și-a crescut afacerile de la câteva sute de euro, la circa 200 de mii. Vinde Purcari, Vartely, dar și alte câteva branduri mai mici din Moldova. Pune vinul moldovenesc în lumina reflectoarelor și în fața cumpărătorului alintat francez”.

„Trebuie să ai talent și c*aie! Da, și evident vinuri bune. Dar noi avem vinuri bune în Moldova! Cred că și din restul avem ceva”, povestește Radu despre cum a ajuns să vândă vin francezilor.

„Așa cum e moda în Franța, a încercat rolul de „negociant”: și-a îmbuteliat propriul vin Casa Moldova, cu marca „Les Baccantes”. Exemplarele cu eticheta semnată de pictorița Nicoleta Vacaru (inclusiv în vin și cafea) s-au vândut ca pâinea caldă în Franța și au fost aduse la expoziții de ochii lumii. De altfel, Radu își va lărgi în curând portofoliul de vinuri distribuite în Franța, inclusiv cu propriul brand „Casa Moldova””, se mai arată pe blog.

Mai mult citiți pe finewine.md.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub