Filipine: Cel puțin 25 de morți în urma super-taifunului Mangkhut

Creşte numărul celor ucişi în Filipine, după trecerea unui super-taifun. Cel puţin 25 de oameni şi-au pierdut viaţa după ce nordul ţării a fost măturat de ce mai puternică furtună care s-a format în regiune anul acesta. Rafalele de peste 300 de kilometri pe oră au smuls acoperişuri, faţadele clădirilor şi copaci din rădăcini. În plus, au dus la întreruperea curentului electric în cea mai mare insulă a arhipelagului filipinez, scrie digi24.ro.

Foto: Vn Express International

5 milioane de oameni din nordul ţării s-au aflat pe traseul taifunului, iar câteva mii au fost nevoiţit să-şi părăsească locuinţele

Oraşe afectate arată ca după un bombardament. Iar pagubele sunt de ordinul miliardelor de dolari.

Taifunul care s-a abătut asupra coastei nordice filipineze e cel mai puternic din acest an. Mangkhut se îndreaptă acum spre sudul Chinei şi Hong Kong.

Taifunul Mangkhut are un diametru de 900 de kilometri şi se deplasează cu aproximativ 30 de kilometri pe oră. Abia marţi ar urma să fie retrogradat la stadiul de furtună tropicală.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.