Fără peltea și mai puțin zahăr în meniul copiilor. S-au efectuat modificări în regimul alimentar în instituţiile de învăţământ

Au fost făcute modificări şi completăril la „Recomandările pentru un regim alimentar sănătos şi activitate fizică adecvată în instituţiile de învăţământ din Republica Moldova”. Astfel, la „Produsele alimentare interzisepentru alimentaţia copiilor” se completează cu câteva produse.

Foto: simbol
* Produsele alimentare cu conţinut de zaharuri de 15g şi mai mult la 100g produs (conuri de zahăr, rulouri de fructe, brânzică glazurată în ciocolată, caramel din porumb, alte produse similare), cu excepţia magiunului.
 
*Produse alimentare cu conţinut de grăsimi de 20g şi mai mult la 100g produs (hamburgheri, gogoşi, sandwich, pizza, produse prăjite în friteuză, inclusiv pateuri, cartofi prăjiţi în ulei, alte alimente preparate prin prăjire, maioneză, brânză topită, brânzeturi tartinabile, cu conţinut de grăsime peste 20% şi alte produse similare), cu excepţia untului fără grăsimi vegetale.
 
*Produse alimentare cu conţinut de sare de 1,5g şi mai mult la 100g produs (biscuiţi săraţi, covrigei săraţi, sticksuri săraţi, snacksuri, alune sărate, seminţe sărate, brânzeturi sărate, alte produse similare).
 
*Produse alimentare cu valoarea energetică de 300kcal pe unitate de vânzare.
 
*Produse alimentare cu adaos de aditivi alimentari (băuturi nealcoolice cu adaos de aditivi alimentari, băuturi pentru sportivi, produse de preparare rapidă, gume de mestecat).
 
Subcompartimentul „Bucate, preparate din carne de pasăre şi peşte” se completează cu sintagma „farşmac din scrumbie, piftie, clătite cu carne”.
 
În subcompartimentul „Alte produse”, cuvântul „migdale” se exclude, se completează cu cuvintele „clătite cu brânză, paste făinoase pregătite „ po flotski”, peltea.
 
Totodată, Direcţia a emis  „Cu privire la organizarea alimentaţiei în instituţiile de educaţie timpurie din mun. Chişinău”, prin care solicită Directorilor instituţiilor de educaţie timpurie asigurarea alimentație echilibrate, conform cerințelor, respectarea cu stricteţe a prevederilor actelor normative și monitorizarea procesului de recepţionare a produselor alimentare şi materiei prime la depozit, bloc alimentar conform meniului zilnic de repartiţie.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.