FISM: La Sipoteni a fost inaugurată o nouă grădiniță

Chiar dacă și-a deschis ușile mai devreme, grădinița pentru copii ”Prichindel” din Sipoteni, azi a fost inaugurată oficial. Iar la inaugurare au fost copiii și părinții din Sipoteni, care au fost cei mai nerăbdători să se deschidă ușile noii grădinițe.

Grădinița respectivă, cu o capacitate de peste 300 de locuri, a început să fie construită în anul 1987 și abia acum a fost finalizată. Anterior, clădirea a fost conservată pentru mulți ani. În toată această perioadă, la Sipoteni a activat o singură grădiniță, de 120 de locuri.

La ora actuală, noua grădinița este frecventată de 150 copii. ”Odată cu deschiderea noii grădinițe, sper că va mai fi rezolvată o problemă a satului”, spunea cu ceva timp în urmă, Vasile Rață, primarul de Sipoteni.

Satul Sipoteni are o populație de 7500 locuitori.

De menționat că lucrările de renovare au fost realizate în cadrul „Programului de asistenţă tehnică şi financiară acordată de Guvernul României pentru instituţiile preşcolare din Republica Moldova”, implementat prin Fondul de Investiții Sociale al Moldovei.

Vedeți mai jos o galerie Foto de la eveniment realizată de Expresul.

FISM: La Sipoteni a fost inaugurată o nouă grădiniță

FISM: La Sipoteni a fost inaugurată o nouă grădiniță

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.