FISC-ul e cu ochii pe patronii cu săli de ceremonii şi restaurante. Au fost instalate 27 posturi fiscale pe întreg teritoriul țării

Agenții economici care dețin săli de ceremonii și/sau restaurante, ramură care prezintă riscuri sporite pentru administrarea fiscală, vor fi monitorizați de Servciul Fiscal de Stat.

Pe parcursul perioadei 10 mai – 4 iunie 2018, SFS a instalat 27 posturi fiscale pe întreg teritoriul țării, dintre care 14 în raza municipiului Chișinău.

FISC-ul e cu ochii pe patronii cu săli de ceremonii şi restaurante. Au fost instalate 27 posturi fiscale pe întreg teritoriul țării
(Foto: virtualtur.md)

Astfel, SFS a examinat activitatea unui șir de agenţi economici (ce deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante) prin prisma următorilor indicatori: tipul obiectului (sală de festivităţi, restaurant, cafenea); suprafaţa unităţilor comerciale; numărul de locuri; regimul de lucru; cifra de afaceri; povara fiscală; numărul mediu de salariați; salariul mediu per angajat pe parcusul anului 2017.

Drept rezultat, au fost identificate riscuri fiscale asociate agenților economici din domeniu.

Pub

În acest context, SFS vine cu un apel către toţi agenții economici care deţin săli de ceremonii şi/sau restaurante să se conformeze benevol legislației în vigoare și să presteze servicii conform prevederilor acesteia.

După perioada de monitorizare a sălilor de festivități, odată cu începerea sezonului estival, posturile fiscale vor fi instalate la zonele de agrement din țară, conform practicii de anul precedent.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub