Europarlamentarul Andi Cristea, despre R. Moldova: Dacă finalul lui 2018 nu va aduce o nouă coaliție pro-europeană la putere, atunci riscăm să facem mulți pași înapoi

Europarlamentarul român Andi Cristea susține că alegerile parlamentare din acest an, din Republica Moldova, trebuie să ducă la formarea unei noi coaliții de guvernare pro-europeană, altfel riscăm „să facem mulți pași înapoi”.

Declarațiile au fost făcute în cadrul unui interviu acordat în presa română despre situația din Republica Moldova.

Foto: ziarelive.com

„Per total, Republica Moldova este un partener credibil și serios pentru Uniunea Europeană, dar sunt încă multe lucruri de pus la punct pentru alte evoluții în această relație, pentru că am plecat de foarte jos acum doi ani. Cel mai important, dacă finalul anului 2018 nu va aduce o nouă coaliție pro-europeană la putere, atunci riscăm să facem mulți pași înapoi”, a declarat europarlamentarul pentru jurnalistii.ro.

De asemenea acesta a comentat și declarațiile simbolice de Unire semnate de peste 100 de localități din Republica Moldova.

Andi Cristea spune că „chiar dacă lucrăm de multe ori cu simboluri, așa cum sunt declarațiile pentru unire semnate de primarii moldoveni, relevantă într-un final este voința oamenilor de pe ambele maluri ale Prutului”.

Mai mult, Cristea afirmă că își dorește ca între România şi Republica Moldova să „nu mai existe niciodată graniţa sovietică de sârmă ghimpată, ci graniţa ştearsă de tip spatiu Schengen, dintre două state membre ale UE”.

Părerea mea este că, dincolo de teza unionistă, ar trebui să ne concentrăm pe soluții la problemele Republicii Moldova, lucru pe care România îl face de mult timp: sprijinim țara vecină cu fonduri, ajutor material și tehnic, susținem Chișinăul în cadrul Uniunii Europene și ne preocupăm de soarta cetățenilor de peste Prut, mulți dintre ei deținători de pașapoarte românești. Cred că relația dintre România și Republica Moldova este la fel ca aceea a doi frați ajunși la maturitate”, a conchis europarlamentarul.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.