Eurodeputată socialistă, despre cererea de revocare a șefei DNA din România: Oficialii europeni nu sunt proşti. Guvernul român dezinformează

Guvernul României a fost criticat la Bruxelles de un oficial care face parte din aceeaşi familie politică cu PSD, cea a socialiştilor europeni. Eurodeputata Ana Gomes spune că prin cererea de revocare a şefei DNA, Guvernul României confirmă temerile conform cărora încearcă să saboteze lupta anticorupţie, scrie digi24.ro.

Eurodeputată socialistă, despre cererea de revocare a șefei DNA din România: Oficialii europeni nu sunt proşti. Guvernul român dezinformează
(Foto: digi24.ro)

Oficialul european mai atrage atenţia ministrului Justiţiei şi asupra faptului că europarlamentarii si alţi funcţionari de la Bruxelles nu sunt proşti şi cunosc în detaliu situaţia din România pentru că se informează din mai multe surse.

Dacă cineva îi dezinformează (pe oficialii europeni n.r.), Guvernul României este cel care face asta, pretinzând că această reformă a justiţiei nu are nimic de-a face cu lupta anticorupţie şi omiţând faptul că există o anchetă foarte serioasă a OLAF (Oficiul European de Luptă Anti-Fraudă, n.r.) şi care lansează acuzaţii foarte grave la adresa multor oameni din România din diverse zone ale administraţiei, dar în special din partidul de guvernare, condus de domnul Liviu Dragnea.

Pub

Cred că nu doar cetăţenii români au o problemă. Şi noi în familia socialiştilor avem o problemă dacă nu putem să vedem şi să cerem responsabilitate din partea unui partid, a unui Guvern. Deci nu cred că există o dezinformare, ci tentative de dezinformare a oficialilor europeni, dar oficialii europeni nu sunt proşti, ei obţin informaţii din multe surse din România. Sunt convinsă că şi în rândul social-democraţilor există mulţi oameni care resping vehement corupţia. 

Regret că ministrul Justiţiei a propus acest lucru (revocarea şefei DNA, n.r.), dar nu pot spune că mă surprinde.(...) Demonstrează ceea ce cred eu şi anume că aceste schimbări din sistemul judiciar, deşi o parte dintre ele ar putea fi justificate şi utile, ar putea fi doar un pretext pentru a bloca lupta anticorupţie”, declară Ana Gomes, europarlamentar socialist din Portugalia", a declarat Ana Gomes.

UNIMEDIA amintește că ministrului Justiţiei din România, Tudorel Toader, a declanşat procedura de revocare din funcţie a procurorului-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ulterior au avut loc proteste în Piaţa Victoriei din București, în susținerea lui Kovesi. 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub