Eugen Tomac, despre atacurile asupra lui Constantin Codreanu făcute de Dan Dungaciu: „Voi solicita în mod oficial lămuriri”

Președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, cere să se înceteze cu manipularea de la Chișinău față de candidatul Partidului Unității Naționale, Constantin Codreanu, și atacurile din partea unor persoane. Reacția vine în urma declarațiilor făcute de directorul Institutului de Ştiinţe Politice şi Relaţii Internaţionale al Academiei Române, Dan Dungaciu, care consideră că Partidul Unităţii Naţionale (PUN) este  un „partid marionetă”, inventat de către liderul PDM, Vlad Plahotniuc, pentru a rupe din voturile unioniştilor „de la principalii săi adversari politici”. 

Eugen Tomac, despre atacurile asupra lui Constantin Codreanu făcute de Dan Dungaciu: „Voi solicita în mod oficial lămuriri”
(Foto: UNIMEDIA)

Tomac spune că asistă aproape șocat cum oameni despre care avea o părere bună, atacă în stânga și dreapta, pun etichete, dau verdicte și, mai nou, inventează definiții halucinante ale unionismului.

„Atacurile au debutat imediat după implicarea domnului Preşedinte Băsescu în viața politică de peste Prut și s-au înteţit după ce partidul creat anul trecut la Chişinău l-a propus pe colegul nostru, Constantin Codreanu, drept candidat pentru funcția de Primar General al Municipiului Chişinău. Nu am mari așteptări de la politicieni sau jurnaliști care îşi dau cu părerea fără a şti exact ce se întâmplă în Basarabia, dar sunt profund dezgustat de atacul inadmisibil al unui reprezentant al Academiei Române”, scrie liderul PMP pe pagina sa de Facebook.

Pub

Eugen Tomac spune că va solicita în mod oficial lămuriri cu privire la poziția pe care o are această instituție cheie în promovarea culturii și identității românești în urma declarațiilor Directorului Institutului de Științe Politice și Relații Internaționale al Academiei Române cu privire la activitatea politică a singurului partid din statul vecin creat cu scopul de a promova Unirea R. Moldova cu România”.

„A spune că partidul înfiinţat și condus de Preşedintele Băsescu în R. Moldova cu scopul de a consolida curentul politic pro-Unire este o formațiune creată pentru a sluji ambițiile unui oligarh precum Plahotniuc reprezintă o insultă și un atac inadmisibil ce are menirea de a induce în eroare opinia publică de pe ambele maluri ale Prutului.

Profesorul Dungaciu trebuie să explice, în plină campanie electorală, în baza căror evaluări și date lansează asemenea acuzații la adresa Partidului Unității Naționale. Sunt acuzații de tip iliescian, de o gravitate fără precedent la adresa celor care promovează în mod onest și deschis obiectivul Unirii R. Moldova cu România”, a scrie acesta.

UNIMEDIA amintește că deputatul român Constantin Codreanu a fost propus ca și candidat la funcția de primar al Chișinăului din partea Partidului Unității Naționale.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub