„Epidemie” de cerșetori pe străzile din Windsor, înainte de nunta regală

Comentariile făcute recent de liderul Consiliului local din Windsor, cu privire la existenţa unei "epidemii" de cerşetori şi oameni fără adăpost pe străzile cochetului oraş în care se va desfăşura la 19 mai nunta prinţului Harry cu actriţa Meghan Markle, au născut controverse iar organizatorii evenimentului monden al anului trebuie să rezolve cumva această "problemă de imagine", conform DPA, citat de agerpres.ro.

„Epidemie” de cerșetori pe străzile din Windsor, înainte de nunta regală
(Foto: thelulife.com)

Liderul conservator al Consiliului local, Simon Dudley a mers atât de departe încât a calificat situaţia din Windsor drept "o epidemie de vagabonzi". El a subliniat că locuitorii din Windsor şi cei aproximativ 6 milioane de turişti care trec anual prin oraş "au fost exploataţi destul" de aceşti cerşetori, citează agerpres.ro.

Organizaţia umanitară Windsor Christian Action Group, iniţiatoare a programului de ajutorare pentru persoane defavorizate "Windsor Homeless Project" (WHP), are un alt punct de vedere. Conform acestei organizaţii, pe străzile din Windsor dorm, în medie, între 10 şi 15 oameni fără adăpost, din 2009, anul în care a fost lansat acest proiect şi până în prezent.

Managerul de proiect Murphy James l-a acuzat pe Dudley, un susţinător devotat al premierului Theresa May, că îi "demonizează pe cei vulnerabili".

"Aproximativ 80% din mesajele pe care le-am primit de la locuitorii din Windsor sunt pentru a-i ajuta pe aceşti oameni fără adăpost nu de a încerca să scăpăm de ei", a precizat James pentru DPA.

Pub

În ziua nunţii regale, reprezentanţii organizaţiei Windsor Christian Action Group i-au chemat pe oamenii fără adăpost să vină să mănânce cu toţii împreună în cantina organizaţiei din Windsor. Iar cum ocazia este una specială, organizaţia a avut iniţiativa de a pregăti o petrecere proprie în cinstea evenimentului. Această iniţiativă nu i-a cucerit însă pe oamenii străzii. "Au fost aproape indiferenţi la această idee. Aproape toţi m-au întrebat ce motiv ar avea ei să petreacă? Vom sărbători atunci când vom avea ceva de sărbătorit", a mai spus managerul de proiect al WHP.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub