Emmanuel Macron i-a telefonat lui Donald Trump pentru a discuta despre situația din Siria și Iran

Preşedintele francez Emmanuel Macron a avut o convorbire telefonică cu omologul său american Donald Trump pentru a evoca în special situaţia din Siria, relaţia cu Iranul şi dosarul israeliano-palestinian, a anunţat Palatul Elysee, indicând că şeful statului francez a avut iniţiativa acestui schimb de opinii, scrie agerpres.ro.

Emmanuel Macron i-a telefonat lui Donald Trump pentru a discuta despre situația din Siria și Iran
(Foto: nypost.com)

Emmanuel Macron "solicitase această convorbire pentru a continua discuţiile din ultimele săptămâni şi a pregăti noi consultări diplomatice în zilele următoare", conform unui comunicat al preşedinţiei franceze. 

Donald Trump a confirmat pe Twitter desfăşurarea acestei convorbiri şi a precizat că cei doi interlocutori au abordat de asemenea şi problema comerţului.

Preşedintele american nu a încetat de la sosirea sa la Casa Albă în ianuarie 2017 să ceară partenerilor săi din NATO creşterea bugetului alocat apărării, conform angajamentelor luate în 2014 în Ţara Galilor, care prevedeau ca fiecare ţară să consacre 2% din PIB-ul său apărării.

Emmanuel Macron şi Donald Trump se situează pe poziţii divergente în atitudinea faţă de Teheran. Preşedintele american a decis să retragă SUA din acordul încheiat în 2015 privind programul nuclear iranian şi să reinstituie sancţiunile economice împotriva Republicii islamice.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub