Elon Musk promite că va implementa până în august funcționalitățile de conducere autonomă pentru mașinile Tesla

Elon Musk, directorul executiv al companiei Tesla, promite implementarea unor funcţionalităţi care vor permite automobilelor din această marcă să se conducă singure, odată cu următoarea versiune a sistemului de asistenţă la conducere, denumit Autopilot, care va fi lansată în luna august, transmite agerpres.ro.

Foto: Youtube

"Până în prezent, resursele Autopilotului s-au concentrat, pe bună dreptate, în totalitate pe securitate. Odată cu V9 (versiunea 9), vom începe să activăm funcţionalităţi de conducere autonomă", a scris Musk pe contul său de Twitter.

Afirmaţiile antreprenorului au făcut parte din răspunsul oferit unui internaut care se plângea că are probleme cu Autopilotul, programul de asistenţă la conducere semiautomată, care necesită ca şoferul să fie mereu cu mâinile pe volan şi să deţină controlul maşinii în orice moment.

Pe de altă parte, compania General Motors (GM) a promis la rândul său că va comercializa primele vehicule autonome începând cu anul 2019, după ce a depus în luna ianuarie o cerere la ministerul transporturilor din Statele Unite pentru testarea unei maşini fără volan, pedale sau control manual.

Sistemul Autopilot permite vehiculelor Tesla să facă anumite manevre fără asistenţă cum ar fi parcarea, frânarea sau accelerarea.

Pub

Raportează o eroare

Știm că nu suntem perfecți.

Dacă ai depistat o eroare în text, te rugăm să selectezi pasajul greșit, și să apeși CTRL+ENTER pentru a o expedia editorilor noștri.

Îți mulțumim că ne ajuți să fim mai buni.