Eliberau certificate de sănătate fără a supune verificărilor medicale. Mai mulți medici din Ceadîr-Lunga, prinși de CNA

Cinci medici şi o asistentă medicală din Ceadâr-Lunga sunt cercetaţi penal pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Aceștia eliberau certificate de sănătate mai multor taximetrişti, fără a-i supune verificărilor medicale.

Eliberau certificate de sănătate fără a supune verificărilor medicale. Mai mulți medici din Ceadîr-Lunga, prinși de CNA
(Foto: UNIMEDIA)

Potrivit materialelor din dosar, una dintre asistentele medicale ar fi fost documentată în mai multe cazuri, acţionând coordonat cu medici din Centrul de sănătate, pe care îi ruga să elibereze certificate medicale şoferilor de taxi, dar şi candidaţilor pentru obţinerea permiselor de conducere, fără a le investiga starea de sănătate. Aceasta a fost reţinută ieri, în flagrant, în timpul primirii unei sume de bani de la un pacient, pentru a-i elibera certificatele medicale necesare pentru prelungirea permisului ce acordă dreptul de a transporta pasageri.

Ofiţerii Direcţiei generale teritoriale SUD a CNA au efectuat percheziţii în birourile a 5 medici, după care i-a escortat la sediul CNA pentru audieri. Pe numele lor au fost pornite cauze penale pentru trafic de influenţă şi corupere pasivă. Aceştia sunt bănuiţi de perceperea sistematică a unor sume de bani, ce variau între 500 şi 550 de lei, pentru fiecare act eliberat.

Pub

Cazul este cercetat în continuare sub conducerea Procuraturii anticorupţie, pentru stabilirea tuturor persoanelor implicate. 

În prezent, medicii sunt cercetaţi în stare de libertate.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub