Două persoane au murit, iar alta a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon de la vinul fermentat

Două femei de 36 și respectiv, 45 de ani și-au pierdut viața, iar un bărbat de 49 de ani a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon, în urma procesului de fermentare a vinului din beci.

Două persoane au murit, iar alta a ajuns la spital după ce s-ar fi intoxicat cu dioxid de carbon de la vinul fermentat
(Foto: dse.md)

S-a întâmplat în localitatea Pelinei, raionul Cahul. Victimele au fost depistate în beciul casei bărbatului, singurul care a supraviețuit.

În acest context, salvatorii atenționează cetățenii să fie foarte prudenți în perioada fermentării vinului.

Nu este recomandată aflarea pe perioade lungi în beciurile unde există recipiente cu vin în proces de fermentare, mai ales dacă beciurile nu sunt dotate cu sisteme de ventilare. Drept acțiuni de verificare a nivelului de concentrație cu vapori periculoși, atunci când mergeți în beci, e recomandat să aprindeți o lumânare. Astfel poate fi verificat nivelul de oxigen, în funcție de durata de ardere a lumânării.

Mai mult, este recomandat ca procesul de fermentare să fie făcut în încăperi deschise sau cu ventilare, iar atunci când presupunem că în beci există persoane care necesită ajutor, este recomandat să fie chemate echipe speciale, fără să ne punem viața în pericol.

Pub

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub