Dosarul Grigoriță vs. Dodon: Prima instanță a respins cererea de chemare în judecată

Ieri, Judecătoria Chișinău (sediul Buicani) a respins ca neîntemeiată cererea de chemare în judecată depusă de către fotoreporterul Constantin Grigoriță împotriva Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon și a Aparatului Președintelui Republicii Moldova, cu privire la apărarea dreptului de acces la informație. Hotărârea primei instanțe poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău în termen de 30 de zile.

Dosarul Grigoriță vs. Dodon: Prima instanță a respins cererea de chemare în judecată
(Colaj: UNIMEDIA)

Avocatul Vitalie Zama a declarat că va ataca decizia la Curtea de Apel Chișinău după ce va primi hotărârea motivată pentru a afla cauzele respingerii cererii de chemare în judecată, notează api.md.

Constantin Grigoriță a declarat pentru API că va continua demersurile în instanță. ”Voi merge până la capăt până la o decizie favorabilă consumatorilor de informație. Accesul la informația de interes public nu trebuie să fie îngrădit. Sper să câştig acest proces pentru ca, ulterior, nicio persoană publică să nu îndrăznească să încalce acest drept al cetățenilor.”

Pub

Reamintim că la o conferință de presă, în cadrul căreia Preşedintele R. Moldova şi-a prezentat raportul după 100 de zile de la învestirea în funcţie, Constantin Grigoriță l-a întrebat pe Igor Dodon cum poate să se închine agresorului, referindu-se la o întâlnire recentă cu liderul separatist de la Tiraspol. După acea conferință, Grigoriță nu a mai fost acceptat la evenimentele publice organizate de Președinție.

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub