Dorin Chirtoacă își sărbătorește aniversarea celor 40 de ani. Mihai Ghimpu: „Unii au ajuns să devină compozitori, fotbaliști renumiți, prim-miniștri; dar puțini din ei au ajuns să fie Primari Generali la vârsta de 28 ani”

Fostul primar al municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, își sărbătorește astăzi ziua de naștere. Fostul edil împlinește 40 de ani. Cu un mesaj de felicitare a venit unchiul acestuia, președintele Partidului Liberal, Mihai Ghimpu.

Dorin Chirtoacă își sărbătorește aniversarea celor 40 de ani. Mihai Ghimpu: „Unii au ajuns să devină compozitori, fotbaliști renumiți, prim-miniștri; dar puțini din ei au ajuns să fie Primari Generali la vârsta de 28 ani”
(Colaj: UNIMEDIA)

Într-o postare pe Facebook, Ghimpu scrie că în ziua de 9 august s-au născut milioane de oameni, unii au ajuns să fie „compozitori, fotbaliști renumiți, prim-miniștri; dar puțini din ei au ajuns să fie Primari Generali la vârsta de 28 ani. Ai primit moștenire, la această vârstă fragedă, un oraș, care abia mai respira. Astăzi, Chișinăul a crescut odată cu tine și este un oraș, care încet, dar sigur, se apropie de capitalele europene”.

În contextul mesajului de felicitare, liderul PL menționează să Centenarul Marii Uniri, care este marcat în acest an.

Pub

Poate deloc întâmplător, aniversarea ta personală coincide cu aniversarea a 100 de ani de la Mare Unire; tocmai de aceea sunt sigur că, dacă nu te înlăturau ilegal din funcție, anul acesta Chișinăul era în rând cu toate orașele românești ale vechii Dacii. Anul acesta Capitala celui de-al doilea stat românesc, în lipsa ta, arată ca un oraș al rușinii naționale, deoarece această mare sărbătoare este total trecută sub tăcere... Cred că anume aceasta și-au dorit-o cei, care au pus la cale arestarea și suspendarea ta din funcția, pe care ți-au încredințat-o chișinăuienii. Trecerea cu vederea a Marii Uniri din 1918 de către puterea centrală și cea actuală “municipală” arată, că anume acesta a fost motivul principal al înlăturării tale ilegale din funcția de Primar General”, scrie Ghimpu.

Dânsul îl îndeamnă pe Chirtoacă să continue lupta pentru „oameni, neam și țară”.

Dragă Dorin, oamenii răi ai oricărui neam, minciuna și puterea lor, mai devreme sau mai târziu, dispar!!! Dar lupta pentru Oameni, Neam și Țară rămâne sfântă și veșnică. Capul sus și înainte, căci lupta noastră pentru Unirea cu Țara Mamă trebuie dusă la bun sfârșit. 

Puterea soarelui răsare, sănătatea mării , fericire și rezistență”, conchide Ghimpu în felicitarea sa.

 

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub