Dorin Chirtoacă, despre covorul de flori din Scuarul Catedralei: „Cum e să cheltui într-o zi, bugetul oraşului pentru flori, pentru un an?"

Fostul primar al capitalei, Dorin Chirtoacă, vine cu detalii referitor la cheltuielile precedente pentru decorul de Paşte, care potrivit lui erau procurate la un preţ mult mai redus. Totodată, dânsul a menţionat  că primarul interimar, Silvia Radu, a cheltuit pentru covorul de flori întregul buget anual alocat pentru flori în tot oraşul. 

Dorin Chirtoacă, despre covorul de flori din Scuarul Catedralei: „Cum e să cheltui într-o zi, bugetul oraşului pentru flori, pentru un an?
(Foto: UNIMEDIA)

„Gratuit este scump, pentru că două milioane de lei este „ieftin" sau
cum este să cheltui intr-o zi, bugetul orasului pentru flori, pentru un an?

În 2017, decorul de Paşte din imagini a fost instalat gratuit. Anul acesta Silvia Radu a spus ca nu îl pune pentru că e scump. Gratuit înseamna scump? Apoi, peste o saptamana chetuie 2 milioane lei pentru un „covoraş" din flori. Acest lucru este ieftin?­­­­­", a scris Chirtoacă pe pagina sa de Facebook.

Pub

Chirtoacă a declarat că anterior decoruri similare (iepurasi si ouă) erau procurate pentru preţuri de 20-30 de ori mai mici decât covorul din Scuarul Catedralei, iar bugetul pentru flori era de circa 2 milioane, dar pentru un an, nu pentru o zi. Şi nu pentru un singur loc, dar pentru tot orasul.

 

La moment, primarul interimar, Silvia Radu, nu a comentat cele spuse de Dorin Chirtoacă.

UNIMEDIA amintește că  „Covorul” de flori instalat în fața Catedralei, pentru care Primăria mun. Chișinău a plătit aproape 2 milioane de lei, a fost achiziționat de către ÎM „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi” de la „Decor Bureau” SRL, în urma unei negocieri directe, după ce prima licitație publică anunțată nu ar fi avut loc din cauza lipsei ofertelor

Cum ți s-a părut articolul?
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0
  • 0

Pub